Playstation 5’in Merak Edilen Fiyatı, Özellikleri ve Oyunları

Uzun zamandan beri beklenen Playstation 5 ile ilgili detaylar yavaş da olsa, ortaya çıkmaya başladı.

11 Haziran’da düzenlenen “Future of Gaming” etkinliğinde Sony tarafından resmen tanıtılan Playstation 5’in fiyatı, oyunları ve ön sipariş ile ilgili detayları, ininal olarak bu yazımızda bir araya getirdik.

Playstation 5 Ne Zaman Çıkacak?

Tanıtımı 11 Haziran’da gerçekleştirilen Playstation 5’in çıkış tarihi henüz netleşmiş değil ve Sony de bu konuda herhangi bir bilgi paylaşımında bulunmuyor. Ancak, yurt dışında birçok firma Playstation 5 için ön sipariş almaya başladı ve uzmanların tahminine göre yeni konsolun çıkış tarihi Ekim ile Aralık arasında olacak.

Playstation 5’in Özellikleri

Sony, 2 farklı Playstation 5 ile geliyor. Bunlardan birincisi, standart Playstation 5 olurken ikincisi ise Playstation 5 Digital olarak adlandırılmış. Aralarındaki temel fark ise, standart versiyonda disk sürücü varken, Digital olanda disk sürücünün yer almıyor olması. Playstation 5 Digital, disk sürücüsü içermediği için muhtemelen standart versiyona göre daha düşük bir fiyat etiketine sahip olacak.

Henüz netleşmemiş olsa da Playstation 5’in muhtemel özelliklerinden bazıları şunlar olacak;

PS4 oyunlarının tamamını oynamaya imkân tanıyacak.

PSVR2 ile, gelişmiş sanal gerçekliğe sahip olacak.

Önceki Playstation modellerine göre çok daha hızlı bir sabit diske sahip olacak.

8K görüntü çözünürlüğü sunacak.

Muhtemelen 8 çekirdekli, 3.5 GHz AMD Zen 2 işlemci, 10.3 teraflop AMD RDNA 2 GPU, 16 GB DDR6 ram ve yüksek kapasiteli SSD ile gelecek.

DualSense olarak adlandırılan, yeni nesil kontrolcüye sahip olacak.

Playstation 5 Oyunları

Henüz Playstation 5 ortada olmasa da oyun fragmanları yayınlanmaya başladı bile. Playstation 5’te oynanabilecek hazır durumdaki oyunların öne çıkanlarını şu şekilde listeleyebiliriz:

Horizon II: Forbidden West: Horizon: Zero Dawn oyununun devamı niteliğinde olan bu oyunda mekanik düşmanlardan bolca bulunuyor. Oyunun kahramanı olan Aloy ise her zamankinden çok daha karizmatik duruyor.

Spider-Man: Miles Morales: 2018 yılının popüler oyunlarından olan Marvel’s Spider-Man oyunun devamı niteliğinde olan bu oyunda, Örümcek Adam Miles Morales ile mücadele ediyor.

Grand Theft Auto V: Ünlü serinin PS5’e uyarlanmış hali diyebiliriz.

Resident Evil Village: Serinin bu son oyununda, daha önce iyi biri olarak bildiğimiz Chris Redfield kötüler arasında yer alıyor.

Ratchet and Clank: Rift Apart: Yine başka bir oyunun PS5’e uyarlanmış hali olan Ratchet and Clank: Rift Apart özellikle grafiklerdeki gelişimi ile dikkat çekiyor.

Gran Tourismo 7: Playstation 5’in gelişmiş donanım özelliklerinin hakkını veren Gran Tourismo 7, çok gerçekçi grafikleri ve oyun kontrolleri ile öne çıkıyor.

Project Athia: Gotik bir dünyada geçen macera oyunlarından hoşlanıyorsan, Project Athia’ya bir göz atabilirsin.

NBA 2K21: Bu oyuna, NBA 2K oyununun özellikle grafiklerinin geliştirilmiş hali diyebiliriz.

Demon’s Souls: Dark Souls oyun serisinin devamı niteliğindeki Demon’s Souls, oldukça başarılı grafiklere sahip.

Hitman 3: Ajan 47 tekrar aramızda. Yüksek çözünürlükte, muhteşem grafiklerle yeni maceralara atılmak istiyorsan, Hitman 3 tam sana göre.

Pragmata: Capcom’un son eserlerinden olan Pragmata ile, macerayı uzaya taşıyabilirsin.

Listelediğimiz bu oyunlar dışında, Playstation 5 için geliştirilmiş onlarca oyun daha var ve hepsi Playstation 5’in piyasaya çıkmasını bekliyor. Playstation 5 çıktıktan sonra, oyunları Playstation Store’dan satın almak istersen, senin için en hızlı ve güvenli ödeme şekli tabii ki ininal Cüzdan olacaktır. Bilmen gereken bir diğer önemli konu; ininal’ın avantajlarla dolu dünyasına katılmak için 18 yaşından büyük olmana gerek yok. ininal’a hemen sahip ol; oyunlarla ilgili harcamalarını güvenle yap!