Evde En İyi Kahve Nasıl Yapılır?

Gusto artık dilimizde de sık sık kullanılan bir kavram. “Beğeni” anlamına gelen sözcük zamanla ince zevkler için kullanılmaya başlandı.

Türkiye’de de ince zevk sahibi olmak isteyen insanların son yıllarda yöneldiği alanlardan biri kahve. Kendimize has bir kahve kültürümüzün olmasının da bu durumda önem arz ettiği ifade ediliyor. Ancak kahve tutkunları sadece Türk kahvesi ile yetinmiyor ve farklı kültürleri de öğrenip deneyimliyor. Senin için bu deneyimleri nasıl kazanacağını ve evde nasıl en iyi kahveyi yapacağını ele aldık. 1. En Önemli Konu Kahvenin Kendisi İyi bir Türk kahvesi ya da espresso elde etmenin en önemli püf noktası, iyi kahve seçimidir. Kahveyi, kullanacağın türe göre özel olarak seçmeli ve kendin öğütmelisin. Öğütme işlemi Türk kahvesi için biraz zordur. Bu nedenle gerekli ekipmana sahip değilsen mutlaka öğütülmüş olarak kahveyi almalı ve pişirme işleme geçmelisin. Filtre kahve için hangi kahve çekirdeğinin sana daha uygun olduğunu bilmiyorsan mix olarak adlandırılan karışık kahvelerin satıldığı kutuları satın alabilir ve damak tadına en uygun kahveyi seçebilirsin. Bunun için Boxx iyi bir yardımcı olacak. Boxx’ın Sample Boxx ürünü içerisinde öğütülmemiş kahve çekirdekleri yer alıyor. 5 farklı deneme paketi içerisinde 50 gramlık Colombia Bolivar, Peru Huabal, Rwanda Nyamasheke, Ethiopia Chelelektu ve Ethiopia Sidamo kahve çekirdeklerini bulacaksın. 2. Kullanmayacağın Kahveyi Öğütme, Öğüttüğün Kahveyi Çabuk Kullan

Kahve yapma süreci bundan sonra Türk Kahvesi ve diğer yöntemler olarak ayrılıyor. Türk kahvesi için öğütülmüş olarak aldığın kahveyi kullanım miktarına göre satın alman önemli. Günde bir fincan Türk kahvesi içiyorsan satın alırken 100 gramı geçmemeye çalışmalısın.
Filtre, espresso ve americano gibi kahve çeşitlerinden yapmak istiyorsan da çekirdek formunda kahve alman gerekiyor. Aldığın kahveyi içeceğin kadar öğütüp biraz bekledikten sonra demlemelisin. 3. Kahve Hazırlarken Doğru Ekipmanları Seçmelisin Yapacağın kahveye göre ekipman seçimi değişiklik gösterir. Kahve türüne göre ekipmanlar şöyle: Türk kahvesi yapacaksan ya iyi bir cezveye ya da Türk kahvesi makinesine ihtiyaç duyacaksın. Filtre kahve için büyük su hazneleri ve demlikleri olan kahve makinelerine ihtiyacın var. Espresso için yüksek ısıya hızla ulaşan ve yüksek buhar üretebilen özel makineleri kullanman gerekiyor. Americano için espresso çıkışının yanı sıra sıcak su da sunabilen kahve makinelerini tercih edebilirsin. Cappucino için ise espresso makinelerinden yararlanmalısın. Su buharı çıkışıyla sütü ısıtabileceğinden emin olmalısın. Ancak farklı kahve türlerini tüketmek istiyorsan hepsi bir arada makinelerden yararlanmalısın. Bu kahve makineleri ile hem espresso hem filtre kahve hem de cappucino yapabilirsin. Son olarak öğütücü alman gerekiyor. Hepsi bir arada makinelerin bazılarında öğütücü de bulunuyor. Ancak yoksa iyi bir markanın güçlü bir ürününü tercih etmelisin. 4. Kahve Yapımında Dikkat Edilmesi GerekenlerKahve yapımına yeni başladıysan ilk etapta tariflere mutlak suretle uyman önemli. Örneğin espresso ya da americano yapacaksan öğüttüğün kahve pudra şekeri kıvamında olmalı. Eğer filtre kahve yapacaksan daha büyük taneli bir kahve tozuna erişmelisin. Bunun için Boxx’ın kahve demleme tariflerinden yararlanman mümkün. Tariflere uyarak kahve yapmaya başladıktan sonra bazı değişikliklerle kendi damak tadına uygun kahveyi yapabilirsin. Bonus: İyi ve Ucuz Kahve İçin ininal Yanında ininal üyelerine özel olarak sunulan Boxx indirimleri ile kahve zevkini çok daha ucuza getirebilirsin. 31 Ağustos 2020 tarihine kadar Boxx’ın internet sitesi üzerinden yapacağın alışverişlerde ininal’lılara özel olarak sunulan %15’lik indirimden yararlanmak için ödeme ekranında yer alan indirim kodu kısmına “ININAL” yazman yeterli. Detaylar için ininal kampanyalarını takip edebilirsin.