En İyi Online Müzik Uygulamaları

Senin için en iyi müzik uygulamalarını ve öne çıktıkları yönleri derledik.

Akıllı telefon, bilgisayar, TV ve tablet gibi farklı platformlarda kullanılabilen çok sayıda müzik uygulaması bulunuyor. Ancak bunlar arasında Deezer, Spotify ve YouTube Music, geniş kütüphaneleri ile diğerleri arasından hemen sıyrılıyor.

Spotify: En Çok İndirilen

Şu an için en çok aboneye sahip olan müzik platformu Spotify. İsveç merkezli olan Spotify, 2006 yılından bu yana faaliyetlerine devam ediyor. Çok geniş bir müzik kütüphanesine sahip olması ile sevilen uygulama, akıllı telefon ve TV gibi farklı platformlardan kolayca kullanılabiliyor. Ayrıca dünya üzerinde hazırlanan neredeyse tüm podcast’ler bu uygulama üzerinden de yayımlanıyor.

Spotify’ın ücretsiz, premium ve aile hesap seçenekleri bulunuyor. Ücretsiz hesapta müzik dinlerken reklamla karşılaşıyorsun. Premium üyelikte ise reklam gibi bir sorun yok. Buna ek olarak premium ile istediğin podcast ya da şarkıyı indirmen mümkün. Aile üyeliğinde ise birden fazla kişi, premium hizmetlerden aynı anda yararlanabiliyor.

Deezer: Müzik ve Radyo Bir Arada

Fransa merkezli olarak kurulan ve yıllar içerisinde tüm dünyaya yayılan Deezer; Windows, OS, Blackberry, Windows Phone ve Android gibi hemen her işletim sistemi ile çalışabiliyor. Buna ek olarak güçlü bir yazılım ekibine sahip oldukları için çökme gibi sorunlar yaşanmıyor.

Spotify ve Youtube Music’ten farklı olarak Deezer’da orijinal içerikler yer alıyor. Orijinal içerikler arasında EP’ler ve podcast’ler bulunuyor.

Deezer’ın 3 farklı üyelik seçeneği mevcut. İlki tamamen ücretsiz. Ancak dinleme sırasında reklamla karşılaşman olası. İkinci seçenek ise premium. Premium ile tamamen reklamsız olarak müzik dinleyebilirsin. Ayrıca premium mod ile cihaza müzikleri yükleyip mobil veriden harcamadan da müzik dinlemen mümkün. Deezer’ın 3. üyelik seçeneği ise aile paketi. Premium seçeneğinde yer alan tüm özellikler, aile üyeliğiyle 6 kişi tarafından aynı anda kullanılabilir.

YouTube Music: Hızla Büyüyor


YouTube’a eklenen en yeni özelliklerden olan YouTube Music, milyonlarca müziğe tek tıkla ulaşmanı sağlıyor. Bununla birlikte diğer uygulamalardan farklı olarak YouTube Music üyeleri, YouTube üyelerine göre 2 kat daha kaliteli müzik dinliyor. YouTube Music’e katılmak için hesabını YouTube Premium’a taşıman yeterli. YouTube Music, diğer uygulamalardan farklı olarak üyelik ile beraber YouTube gibi dünyanın en büyük video kaynaklarından birinden de reklamsız olarak yararlanmanı sağlıyor.

YouTube Premium’da iki farklı üyelik söz konusu. Bunlardan ilki kişisel premium üyelik. Premium üyelik ile reklamsız olarak video izlemen ya da YouTube Music’ten yararlanman mümkün. Diğer seçenek olan aile üyeliği ise Deezer’da olduğu gibi 6 kişiye kadar farklı kullanıcıların Youtube Music’e dahil olmasını sağlıyor.

ininal ile En İyi Müzik Uygulamaları Yarı Fiyatına

16 Temmuz 2020 tarihinden itibaren Spotify, Deezer ya da YouTube Music uygulamalarına premium üye olman durumunda, ücretin yarısı -10 TL’yi geçmeyecek şekilde- ininal tarafından ödenir. Halihazırda aboneysen de ödeme yöntemini ininal ile değiştirip bu fırsattan yararlanabilirsin. Kampanyanın detaylarını oku, yarı fiyatına kaliteli müzik dinleme keyfini yakala!