Aliexpress Üzerinden Alışveriş Nasıl Yapılır?

ininal olarak bu yazımızda, ülkemizde de oldukça popüler olan Aliexpress hakkında çeşitli bilgileri ve alışveriş sırasında ihtiyaç duyabileceğin ipuçlarını paylaştık.

Aliexpress, dünyanın en fazla alışveriş yapılan pazaryeri sitelerinden biridir. Merkezi Çin’de bulunan Aliexpress, doğrudan kendisi ürün satmak yerine, alıcılarla satıcıları güvenli bir şekilde bir araya getirir ve sipariş anından teslimata kadar tüm süreçlerde kontrolü elinde tutarak hem alıcıların hem de satıcıların çeşitli risklere karşı korunmasını sağlar. ininal olarak, bu yazımızda Aliexpress üzerinden nasıl alışveriş yapmak için ihtiyaç duyabileceğin çeşitli bilgileri ve alışveriş sırasında işine yarayabilecek çeşitli ipuçlarını paylaştık. Aliexpress; güvenli alışveriş ve birçok üründe ücretsiz kargo seçeneği sunması gibi nedenlerden dolayı dünyanın en çok tercih edilen alışveriş siteleri arasında yer alır. 

Aliexpress Alışveriş Adımları

Aliexpress Ödeme Yöntemleri

Aliexpress’ten yapacağın alışverişlerinde ininal Kart, kredi kartı, sanal kart, banka kartı, Western Union gibi farklı yöntemlerden yararlanabilirsin. Ödeme işlemleri, Türkiye’deki bir e-ticaret sitesindeki alışverişin sırasında kullandığın yöntemle aynıdır. Kişisel bilgilerini, adres bilgilerini ve kart bilgilerini girip, işlemi tamamlayabilirsin.

Aliexpress “Open Dispute” Nedir?

Aliexpress üzerinden verdiğin sipariş sana ulaşmaz, anlatılan gibi çıkmaz ya da bozuk çıkarsa, site üzerinden ödeme itirazında bulunabilirsin. Eğer itirazında haklıysan, herhangi bir sorun yaşamadan para iadesi alabilirsin. Bozuk ya da anlatıldığı gibi olmayan ürüne ait fotoğraf çekip, itirazına eklediğin takdirde iade işleminde herhangi bir sıkıntı çıkmayacaktır.

Aliexpress Ürünlerine Gümrük Uygulanıyor mu?

Geçtiğimiz yapılan bir düzenleme ile, yurtdışından satın alınan tüm ürünlere gümrük vergisi getirildi. Satın aldığın ürün 1 lira olsa bile, vergi ödemek durumundasın. ininal’in çeşitli konularda hazırladığı ipuçlarını ve bilgileri blog sayfasında bulabilirsin. En yeni oyunlar, Espor turnuvaları, püf noktaları, ürün geliştirmeleri, ininal’in düzenlediği kampanyalar ve diğer her şey için blog sayfamızı takip edebilirsin.