Nvidia Geforce Now Nedir? Nasıl Üye Olunur?

Dropbox, Google Drive, One Drive ve iCloud gibi birçok mecra sayesinde bulut depolama, hayatımızın bir parçası haline geldi.

Dropbox, Google Drive, One Drive ve iCloud gibi birçok mecra sayesinde bulut depolama, hayatımızın bir parçası haline geldi. Twitch, FBGG ve diğer yayın platformlar ise adeta televizyonlara alternatif, canlı yayın mecraları olarak hayatımızda yer alıyor. Tabii bu teknolojiler durmadan gelişmeye ve yeni alternatifler oluşturmaya devam ediyor. Örneğin; Google tarafından hayata geçirilen Stadia’dan sonra Nvidia, Geforce Now isimli stream üzerinden oyun oynama sistemini duyurdu. İstediğin yerden bilgisayara ihtiyaç duymadan oyun oynamanı sağlayan sistemi senin için inceledik.

Bulut Oyun Sistemleri Nasıl Çalışıyor?

Hem Google Stadia hem de Nvidia Geforce Now, internet bağlantısı aracılığı ile kütüphanende bulunan ya da ücretsiz olarak erişime açılan oyunları oynamanı sağlıyor. Tabii bu konuda markaların süreçleri biraz farklı. Google Stadia ile oyun oynamak için web tarayıcısı olarak Google Chrome ya da Android işletim sistemine sahip olan TV, tablet ve akıllı telefonları kullanman gerekiyor. Nvidia Geforce Now için ise böyle bir kısıtlama bulunmuyor. Bulut oyun sistemlerinde bir oyunu oynamak, aslında Twitch üzerinden yayın izlemekle benzer şekilde işliyor. Bilgisayar ya da televizyon aracılığı ile oyunu açtıktan sonra internet bağlantısı aracılığı ile oyun oynanıyor. Burada bilinmesi gereken önemli bir nokta ise bilgisayarının ekran kartı gibi donanımlarının, oyunun grafiklerine ya da hızına etki etmemesi. Yani sadece internet bağlantısı ile oyun oynanıyor.


Geforce Now’da Oyun Nasıl Açılır?

Geforce Now’ın sitesine girdiğin zaman karşına iki farklı üyelik seçeneği çıkacak. Bunlardan ilki ücretsiz üyeliktir. Steam, Origin ya da Epic Games gibi farklı kütüphanelerini Geforce Now’a bağlayıp mevcut oyunlarını sistem üzerinden oynaman mümkün. Ayrıca Geforce Now aracılığı ile satın aldığın oyunları da buradan oynayabiliyorsun. İnternet hızına göre oyunların oynanış şekli çeşitli değişiklikler gösterebiliyor. Ancak örneğin Witcher III gibi bir oyunu hafif bir lag ile oynaman mümkün.

Geforce Now’ın Avantajları Neler?

Nvidia Geforce Now’ın en büyük avantajı, oyunları herhangi bir ekstra donanıma sahip olmayan bilgisayar aracılığı ile açabilmen. Yani ekstra bir ekran kartı ya da işlemci almadan kolayca oyunları oynayabiliyorsun. Bu nedenle de büyük bir harcama yapmana gerek kalmıyor.

Geforce Now’ın Dezavantajları Nelerdir?

İnternet bağlantısı güçlü değilse Geforce Now ile oyun oynarken lag ve takılma çok sık baş gösterebiliyor. Bu nedenle de oyun zevki geriye gidiyor. Bunun dışında yeni bir sistem olduğu için çeşitli bug’lar söz konusu. Ancak geri bildirim yapılması durumunda hızlı cevap alınabiliyor.

Geforce Now’a Nasıl Üye Olurum?

Geforce Now’a premium üye olmak için öncelikle Nvidia hesabına sahip olman gerekiyor. Bunun dışında ödeme için ininal Kart kullanabilir ve aklından geçen oyunları kolayca deneyebilirsin. Ayrıca premium üyelik ile RTX deneyimini yakalaman da mümkün.