NBA Playoff’ları Ne Zaman ve Nasıl İzlenir?

Sen de tarihe tanıklık etmek isteyenlerdensen NBA playoff’larını nasıl izleyeceğini öğrenmen gerekiyor. Ancak ilk olarak NBA’in playoff sisteminden bahsetmemiz lazım.

Geçmişte lokavt gibi dönemlerde ligin farklı şekilde oynandığına birçok sporsever tanık olmuştu. Fakat bu yıl ilk defa hem lig ertelendi hem de maçların seyircisiz ve tek bir merkezde oynatılması kararlaştırıldı. Yani yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle NBA tarihinde eşine hiç rastlanmayan bir süreç ile karşı karşıya kaldık. Bu nedenle 2020 NBA Playoff’ları herhalde tarihin en ilginç şampiyonluk hikayelerinden biri olacak. 

NBA Playoff Kuralları Nasıl? Bir Takım Nasıl Playoff’lara Kalır?

NBA, Türkiye Basketbol Ligi’nden farklı bir metotla ilerliyor. NBA’de Amerika Birleşik Devletleri ile Kanada’nın doğusu ve batısında yer alan takımlar konferanslara ayrılıyor. Daha sonra her bir takım 82 maç yapıyor ve sıralamaları belli oluyor. Türkiye’de olduğu gibi tek bir lig sıralaması olmuyor ve konferanslara göre iki farklı sıralama yapılıyor. Batı konferansının en iyi 8 takımı ile doğu konferansının en iyi 8 takımı playoff’lara kalıyor. Her iki konferansın playoff’ları kendi aralarında oynandıktan sonra NBA finallerine geçiliyor. İki konferansın şampiyonu, NBA şampiyonluğu için eşleşiyor.

Her playoff ve final serisinde bir takımının üst eşleşmeye ya da kupaya ulaşabilmesi için 4 galibiyet alması gerekiyor. Yani bir seri 7 maça kadar uzayabiliyor. Fakat 7 maça genellikle çok sık tanık olunmuyor. Ancak bu yıl takımların çok sıkı bir rekabet içerisinde olması ve uzun bir ara vermiş olmaları nedeniyle 7 maça uzayan seriler izlenmesi mümkün.

2020 NBA Finallerinin Önemi Nedir?

Netflix tarafından yayınlanan “The Last Dance” nedeniyle NBA’e olan ilgi 2020 itibarıyla tüm dünyada inanılmaz bir seviyede arttı. Buna ek olarak LeBron James ve Anthony Davis’in Los Angeles Lakers’ta buluşmasına ek olarak Paul George ve Kawhi Leonard’ın Los Angeles Clippers’a aynı anda gitmesi ya da Russell Westbrook’un James Harden’ın yanına Rockets’a transfer olması gibi nedenlerle NBA’de sık sık karşılaşılmayacak takımlar meydana geldi. Tüm bunlara ek olarak Stephen Curry ve Klay Thompson’ın sakatlıkları ile Golden State Warriors’ın güçten düşmesi gibi nedenler de 2020’yi çok daha rekabetçi hale getirdi.

Bu nedenler alt alta toplandığında adeta NBA, son 10 yılın en kıymetli noktasına ulaştı. Covid-19 pandemisi ise her şeyin tuzu biberi oldu. Zaten büyük bir heyecanla beklenen maçlar, verilen ara ve oyunculara virüs bulaşması gibi nedenlerle izlemek için iple çekilir hale geldi.

2020 NBA Playoff’ları ve Finali Nasıl İzlenir?

Türkiye’de 2020 NBA finallerini ve playoff’larını izlemek için çeşitli yollar bulunuyor. Bunlardan ilki tüm dünya için geçerli olan NBA League Pass uygulaması. NBA League Pass’in dünya genelinde farklı ödeme modelleri olsa bile Türkiye için sunduğu iki seçenek bulunuyor. Bunlardan ilki aylık ödeme. 2020 yılı için aylık 81,99 TL ödeyerek League Pass sahibi olabiliyorsun. Yıllık ödeme ise tüm sezonu kapsıyor ve 149,99 TL ödeme yapman gerekiyor. Paket içerikleri ise her ikisinde de aynı. Paketler içerisinde canlı maçlara ek olarak;

Seç-izle erişimi,

Çevrim dışı görüntüleme için içerik indirme,

7 günlük arşivli NBA TV,

2020 NBA seçmeleri yer alıyor.

NBA League Pass sitesinden giriş yapıldıktan sonra hesap oluşturman gerekiyor. Hesabını oluşturduktan sonra ödeme işlemlerine geçiliyor. Burada senden ininal Kart bilgilerin ve kişisel bilgilerin istenecek. Burayı doldurduktan sonra yeterli bakiyen varsa ödeme alınıyor ve NBA League Pass, hesabında aktif hale geliyor.

2020 NBA finalleri ve Playoff’larını izlemek için diğer seçenek ise S Sport. Türk şirketi olan S-Sport ile finalleri izlemek için internet sitesi üzerinden üyelik açman gerekiyor. S-Sport üyeliğini aktif hale getirdikten sonra da aylık ya da yıllık seçeneklerden birini değerlendirmelisin. Aylık seçenekte her ay hesabından 17,99 TL çekiliyor. Yıllık ödeme için ise toplam tutar 159,99 TL. İstediğin paketi seçtikten sonra karşına ödeme ekranı çıkacak. İlk olarak ininal Kart bilgilerini, daha sonra da kişisel bilgilerini girmen gerekiyor. Ödeme alındıktan sonra sistem aktif hale geliyor ve maçları izleyebiliyorsun. Ayrıca S Sport’un online üyeliğine dahil olman durumunda Bundesliga, Formula 1 ve Premier League gibi farklı spor etkinliklerini de takip etmen mümkün.

Son olarak bir diğer seçenek ise BeINSports ile izleme. BeINSports’un NBA dahil paketlerinden birini seçmen durumunda NBA Playoff’ları ya da herhangi bir NBA maçını izlemen mümkün.